Saturday, September 10, 2016

Turist prin Orhei, un jurnal de excursie

    
    "Toamna se numără amintiri frumoase", m-am gîndit după cîteva ore petrecute cu oameni interesanți, impreună cu care am descoperit unul dintre cele mai populare trasee turistice din Moldova. Fiind un turist amator, orașul Orhei mi se asocia numai cu niște amintiri din copilărie, dar de data aceasta am ajuns să-l privesc cu alți ochi. Pentru prima dată am inceput să mă uit în jurul meu prin prisma unui turist. Din aceasta perspectivă incepi sa observi toate lucrurile interesante fără subiectivitate. 







     Grupa noastră a avut noroc să fie condusă de cel mai cool ghid - Svetlana Matvievici, care nu numai povestește cu multă pasiune despre fiecare colț al orașului, dar și te inspiră să descoperi melagurile natale. 

 Piața Vasile Lupu

                                Photo credits: Svetlana Matvievici

      După o scurtă comunicare istorică începi să simți cu adevărat spiritul orașului. La fel, n-am putut rata oportunitate să facem poze pe banca "Covorul dorului", care deja a devenit o atracție turistică și un simbol al orașului. 


Biserica romano-catolică





    Bisericile catolice, din punct de vedere arhitectural, întodeauna au un farmec deosebit. După ce am cercetat un pic istoria bisericii am aflat că are 102 ani, a trecut prin diverse evenimente istorice mai puțin plăcute și abia recent a fost re-inaugurată. (mai multe informații puteți găsi aici)


Comuna Piatra

    
    Cei curajoși și dornici de aventuri pot să-și încerce norocul pe acest pod :) 
    Cool pics for instagram are guaranteed.

 Agro Pensiunea Butuceni

    
    La Butuceni mi-am adus aminte de clipe petrecute vara la bunei. 

     Photo credits: Xenia Balabuh
 
    Am făcut cunoștință cu cineva foarte simpatic, sper să ne mai vedem. 


Pentru o călătorie reușită aveți nevoie de:

1. un  ghid
2. un grup de oameni faini
3. cîteva ore libere
4. entuziasm


P.S. Aventurile noastre au făcut parte din programul ARC Blogging Camp, organizat de American Resource Center în parteneriat cu Granat. 

P.P.S. Special thanks to Artur for great end of our trip in Donici. 


  


 

2 comments: